Dekbed

Dekbedden zijn in verschillende maatvoeringen en kwaliteiten leverbaar.

Bij Dintex kunt u kiezen van een goedkoop mooi synthetisch dekbed met silicone holvezelvulling voor in het hotel tot een mooi dekbed met percal tijk en een vulling van ganzendons of eendendons voor een 5 sterren gevoel..
In de scheepvaart of bij rederijen moeten dekbedden vaak brandveilig zijn en aan de IMO norm voldoen. Ook bij psychiatrische zorginstellingen is het belangrijk dat de dekbedden vlamvertragend zijn.
Voor uw wasserij is het weer belangrijk dat de dekbedden goed wasbaar zijn.
Bij Dintex is er volop keuze in zowel eenpersoons uitvoering en tweepersoons uitvoering.

Inmiddels is ook het eerste dekbed met GRS label leverbaar.

GRS label
Neemt u gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dekbedden zijn er in vele varianten

De kwaliteit van een dekbed is afhankelijk van het soort vulling wat in het dekbed zit, het vulgewicht per m2 van het dekbed, de tijkstof van het dekbed.

Dekbedden voor hotels, dekbedden voor Bed en Breakfast (B&B) en dekbedden voor vakantieparken of dekbedden voor bungalowparken hebben vaak een synthetisch vulgewicht tussen de 300 gram m2 en de 400 gram m2. Wil een hotel of een vakantiepark een dik dekbed dan nemen ze de 400 gram m2 synthetische vulling. In de zorginstellingen heeft men liever dun dekbed met een vulgewicht van 200 gram m2 of 300 gram m2

Een dekbed voor een hotel, bed en breakfast (B&B), brandweerkazerne, een vakantiepark of bungalowpark moet wasbaar zijn op 30 graden of op 40 graden of op 60 graden. Het wassen wordt meestal bij de wasserij uitbesteed ipv bij hun eigen linnendienst. Dekbedden voor zorginstellingen, ziekenhuizen of een zorghotel moeten vanwege de hygiëne wasbaar zijn op 60 graden of ze moeten kookwasbaar zijn op 90 graden Celsius.

De warmte van een dekbed wordt in een warmte klasse aangeduid. Een dun dekbed of een zomerdekbed heeft meestal de warmteclassificatie 4. Een dik dekbed voor de winter dus een winterdekbed heeft de warmteklasse 1 of warmteklasse 1+ Een 4 seizoenendekbed is vaak een combinatie van 2 verschillende warmteclassificaties. Een vierseizoenendekbed heeft een dun dekbed met warmteklasse 1 en een dik of medium dekbed met warmteklase 2 of warmteklasse 3.

In de medische sector zoals verpleeghuizen, verzorghuizen, ziekenhuizen gebruikt met meestal een dekbed met een vaste tijk. Hierbij heeft het dekbed een gedessineerde tijk. Een verpleeghuis of verzorgingshuis besparen zo tijd met het bedopmaken waardoor ze minder kosten hebben.

Een brandveilig dekbed of een vlamvertragend dekbed moet voldoen aan de brandeis ISO12952 1/2 + 3/4. Deze veiligheids eis betreft de sigarettentest en de open vuurtest. Als ze aan deze eis voldoen kunnen ze veilig ingezet worden bij Penitentiaire Inrichtingen, politiecellen, psychiatrische instellingen, verpleeghuizen, een centrum voor dakloze, blijf van mijn lijf huizen of verslavingszorg. De EN12952 brandveiligheidsnorm is voor een rederij of voor de scheepvaart meestal niet voldoende. Hier zijn de eisen dat een dekbed voldoet aan de IMO/MED normering, herkenbaar aan het stuurrad logo.

De standaard maten voor een dekbed zijn: 140x200 cm, 140x220 cm, 200x200 cm, 200x220 cm, 240x200 cm en 240x220 cm.