Molton

Molton is een van de textiel producten van Dintex Textielgroothandel, die uw matras beschermen en de levensduur van uw matras verlengt. In de gezondheidszorg en bij hotels worden moltonhoeslakens veelvuldig ingezet voor vochtregulering, vlekkenbescherming, verbetering van het ligcomfort. Onze moltonhoeslakens, moltondekens en moltonplateaus zijn industrieel door uw wasserij te wassen.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Moltonhoeslakens

De hoeslakens voor verpleeghuizen of moltondekens voor verpleeghuizen worden vaak van ongebleekt katoen gemaakt. Deze ongebleekte molton wordt na een paar keer wassen door uw linnendienst of door uw wasserij wit van kleur. Moltonhoeslakens voor hotels of moltonplateau’s voor hotels zijn meestal geproduceerd van gebleekte katoenen molton. Vlekken in een matras die ontstaan door transpiratie kunnen met een moltonmatrashoes, een moltondeken of een moltonplateau met elastiek, voorkomen worden.


Molton is een uitstekende vochtbeschermer voor uw matras

Een moltonplateau wordt vaak in combinatie met een katoenen hoeslaken gebruikt. Een moltondeken en een moltonhoeslaken wordt vaak in combinatie met een bedlaken gebruikt. Molton voor hotel heeft meestal een doekgewicht van ca 250 gram m2. Molton voor verpleeghuizen hebben meestal een doekgewicht van 300 gram m2 en een moltondeken voor een verpleeghuis is ook leverbaar in de zware kalmuck kwaliteit van 400 gram m2. Als u goedkope moltonhoeslakens of goedkope moltonplateaus wenst, kunt u het beste kiezen uit een lichtere kwaliteit molton doekgewicht. De meeste molton textiel producten van Dintex zijn kookwasbaar. Bij de moltonmatrashoezen gaan wij uit van de matrasmaat. Molton krimpt en daarom worden de moltonhoezen bij Dintex oversized geproduceerd. De afmeting 90x200 cm of 90x220 cm van een moltonhoeslaken is dus de maat na wassen.


Ook voor uw molton textiel bent u bij Dintex aan het goede adres.