Separeer (anti-scheur) artikelen

Dintex de producent van separeertextiel

Separeertextiel of ook genoemd anti-scheurtextiel zijn textiel producten die veilig zijn voor gebruik in separeercellen, EBK of isoleercellen in psychiatrische ziekenhuizen, politie cellen, Penitentiaire Instellingen, cellen in Huis van Bewaring en voor de zwakzinnige zorginstellingen.
Als producent van anti-scheur textiel / separeertextiel weet Dintex aan welke veiligheidseisen separeerartikelen moeten voldoen. Het anti-scheurlinnen moet permanent vlamvertragend zijn, het moet een hoge scheursterkte en een hoge treksterkte hebben.
Door onze speciale confectie zijn de separeerdekens, separeerkleding zoals; separeerhemden, separeerbroeken, separeerkussens en separeermatrassen geschikt voor de isoleerruimtes.
Deze artikelen zijn ook geschikt voor gebruik in de Extra Beveiligde Kamer (EBK)

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dintex heeft 2 verschillende kwaliteiten separeertextiel ontwikkeld.


De Convenience Line heeft een hoge scheursterkte en een hoge treksterkte en daarbij is de stof heel comfortabel en permanent vlamvertragend. De meeste anti-scheurartikelen worden voor deze separeertexiel lijn gemaakt. Zo hebben we separeerdekens of anti-scheur dekens, separeer hemden, separeer shorts, separeer jurken, separeer matrashoes, separeer kussens, separeer kussensloop, separeer lakens en separeer broek.

Het sterkste separeertextiel is onze Advanced Line.


Deze lijn anti-scheurtextiel is gemaakt van een anti-scheurlinnen met extreem hoge scheursterkte, extreem hoge treksterkte extreem brandveilig. Instellingen met verstandelijke beperking, psychiatrische instellingen en psychiatrische ziekenhuizen zetten de advance line in bij patiënten waar het textiel extreem agressiebestendig moet zijn.

Dintex innoveert regelmatig haar separeertextiel. Zo maken wij geen gebruik meer van de Teca stof 75% katoen en 25% kevlar omdat de anti-scheurlinnen fabriek de scheursterkte verlaagd had en de proban finish was niet meer permanent vlamvertragend. Dintex heeft toen haar convenience line ge-upgrade met een stof die inherent brandveilig is, een hogere scheursterkte heeft en minder slijtage gevoelig is. Hierdoor zijn de separeerartikelen duurzamer geworden.

De service van Dintex gaat ver. Zo verstrekt Dintex protocollen voor separeertextiel en houden we bij onze klanten een veiligheidsscan waarbij we uw separeertextiel controleren.