Droogdoek

Droogdoeken en theedoeken voor de keuken van het restaurant hebben vaak een gekleurde streep op een witte ondergrond.
De droogdoek nationaalruit heeft een roodblauwe streep. De overige keukendoeken voor een restaurant hebben een witte ondergrond met enkel een rode, blauwe, groene of zwarte  streep. 
Goede horecadoeken zijn gemaakt van dubbeltwijn garen.
Goedkope horecadoeken zijn gemaakt van halftwijn textiel of enkeldraads textiel doek.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doeken

Textiel doeken kom je in vele varianten en branches tegen.

Bij horecadoeken denken we al snel aan textiel voor de keuken.
De kok loopt meestal met een katoenen pompdoek of blokdoek rond die hij als koksaanpakdoek gebruikt in de keuken.
Voor het afwassen wordt weer vaak de nationaaldoek van katoen of een theedoek van katoen gebruikt om het servies na te drogen.
De kleur van het werkdoekje of vaatdoekje geeft aan voor welk gebied in de keuken deze gebruikt mag worden.
Textiel voor de horeca hoort dus bij de standaard keukenbenodigdheden.
Keukentextiel voor horeca moet van goede kwaliteit zijn, aangezien de doeken vaak industrieel gewassen worden bij de wasserij.

In een restaurant heeft de bediening vaak haar eigen textiel doeken.
Zo poetst de barman de glazen met een halflinnen doek of een heellinnen doek.
Deze glazendoeken of poleerdoeken zorgen ervoor dat de glazen er mooi en streeploos uitzien. Je herkent een glazendoek aan zijn grote ruit. Gewone katoenen theedoeken of droogdoeken hebben vaak een kleine gekleurde ruit of blokmotief.

Ook is er textiel voor de bediening. De bediening heeft vaak een diendoek. Dit stukje textiel is bedoeld als bordendoek bij het serveren. De diendoek of bordendoek is ook leverbaar als linnendoek. De diendoek of bordendoek kan dan ook gebruikt worden als doek om er glazen te poetsen of te poleren. Diendoeken herken je aan de gele streep in het doek.

Voor een hotel heb je speciale textiel doeken voor de schoonmaakdienst of de huishoudelijke dienst. van badstof sopdoekjes, werkdoekjes van katoen, reinigingsdoeken, microvezeldoek, dweilen of een simpele stofdoek. Hotels vinden hun schoonmaaktextiel bij Dintex Textielgroothandel.

In de gezondheidszorg en zwakzinnigezorg gebruiken ze voor de schoonmaak droogdoeken van katoen en bijpassende badstof keukendoeken.
Dit kan een standaard horeca droogdoek zijn met bijpassende damblok keukendoek, of ze kiezen voor een meer huiselijk dessin met leuke motieven.

Let bij het kiezen van uw textieldoeken of u deze intern moet wassen of dat ze geschikt zijn voor het wassen in een professionele wasserij.

Met wat voor doek u wilt drogen of met wat voor werkdoek u wilt gaan reinigen, bij Dintex is er voldoende keuze.