Lakens

Lakens voor op het bed zijn bij Dintex Textielgroothandel in diverse kwaliteiten verkrijgbaar. Zo kunnen we u percal bedlakens voor een hotel aanbieden, 16A katoenen bedlakens voor zorginstellingen en wasserijen, 20A katoenen bedlakens voor Bed and Breakfast (B&B), vakantieparken en bungalowparken of zachte comfortabele satijnen bedlakens voor een zorghotel.
Voor rederijen en de scheepvaart hebben we vlamvertragende bedlakens met IMO/MED certificaat.
Ook de verduurzaming gaat door, tegenoordig zijn er ook gerecycelde bedlakens leverbaar voorzien van een GRS label.

GRS label
Dus zoekt u goedkope bedlakens, comfortabele bedlakens, bedlakens van hotelkwaliteit, brandvertragende bedlakens of duurzame bedlakens laat Dintex Textielgroothandel u voorzien van advies.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onze 16A kwaliteit bedlakens zijn zeer goed geschikt voor industriële bewassing

Bedlakens van 16A katoen zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur. Door hun sterke garens gaan 16A katoenen lakens veel wasbeurten mee. 16A bedlakens zijn daarom in verhouding goedkoop. Linnenverhuurders gebruiken graag goedkope bedlakens van 16A katoenen kwaliteit Deze kunnen ze vaak laten wassen en mangelen in de wasserij, met behoud van de kwaliteit van het katoen.


Percal bedlakens zijn soepel en zacht waardoor uw linnendienst of linnenkamer of wasserij minder hoeft te strijken of te mangelen. Percal hotellakens worden meestal gemaakt van 100% Egyptisch katoen en hebben een hoge TC waarde. De TC waarde van 100% Egyptisch katoenen percal bedlakens zijn meestal TC200 of TC250 of TC300. Percal bedlakens voor hotels van 100% Egyptisch katoen hebben meestal een doegewicht van 125 gram m2 Naast perkal textiel bedlakens hebben we ook comfortabele bedlakens met satijnbinding welke zijde zacht aanvoelen.


De meeste bedlakens zijn wit, maar Dintex textielgroothandel heeft ook gekleurde bedlakens van de fabriek Damino die kookwasbaar zijn op 90 graden. Bedlakens met een kleur geven een huiselijke sfeer en zijn prima bedlakens voor een verpleeghuis of verzorgingshuis. Brandveilige bedlakens van Trevira CS moeten voor verslavingszorg of psychiatrische inrichtingen aan de veiligheidsnorm DIN4102 voldoen. Voor rederijen en scheepvaart zijn de normen van vlamvertragende lakens hoger. Deze vlamvertragende bedlakens moeten aan de IMO normering voldoen. De vlamvertragende bedlakens kunnen op aanvraag met IMO certificaat geleverd worden. Het IMO waslabel herkent u aan het stuurwiel. De standaard afmeting van een eenpersoonsbedlaken zijn 160x290 cm of 160x300 cm of 160x310 cm of 180x290 cm of 180x300 cm. De kleinste eenpersoonslaken die we hebben en geschikt is voor eenpersoonsmatras heeft de afmeting 150x270 cm. Aangezien er minder katoenenstof in dit bedlaken wordt gebruikt is deze afmeting ook goedkoop in aanschaf. De standaard afmeting van tweepersoonsbedlakens zijn 240x300 cm en 240x290 cm en 280x300 cm. De tweepersoonslakens zijn niet in alle kwaliteiten leverbaar.