Zorg & Medisch

Hygiënisch en duurzaam 

Hygiëne en kostenbeheersing in de gezondheidszorg. Daar heeft Dintex Textielgroothandel oog voor. Ons bedrijf levert industrieel wasbaar, duurzaam en veilig (bed)textiel aan zorgverleners en zorginstellingen. Behalve voor intramurale zorg, is Dintex ook het adres voor semimurale zorg en ambulante zorg, of wel extramurale zorg. Voor arbeidsintensieve verzorging heeft Dintex easydek dekbedden met een vaste dessin tijk, wat tijd bespaart in het opmaken van het bed. Ook is er de keuze tot bedlinnen met een hotelsluiting of een zakmodel. Vlamvertragend bedlinnen, inclusief kussens, maken al langer deel uit van het assortiment waar met name in de psychiatrie maar ook bij verstandelijk beperkten en in de welzijnszorg gebruik van wordt gemaakt

Welzijn 

Het welbevinden van de cliënten krijgt meer aandacht. Textiel voor de gezondheidszorg varieert van budget aantrekkelijk tot stijlvol en comfortabel. Dekbedden en kussens zijn verkrijgbaar van standaard tot donsvulling. Katoenen hoeslakens en bedlakens zijn ook in kleur leverbaar voor gezondheidszorg met een eigen stijl.  
Als specialist in de gezondheidszorg heeft Dintex naast bedlinnen ook matrassen in het assortiment en ter bescherming daarvan molton hoeslakens, molton dekens, viltdekken of waterdichte matrasbeschermers. 

Producten 1-12 van 215

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 215

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bed linnen en meer voor gezondheidszorg

Dintex heeft wat u zoekt. In de gezondheidszorg staat hygiëne voorop. Bed linnen en ander textiel moet dus goed wasbaar zijn; industrieel wasbaar in de meeste gevallen (hetzij op 95 C hetzij op 60 C) en mangelbaar. Vandaar dat Dintex in de categorie wasserij linnen een assortiment heeft opgenomen dat bij uitstek geschikt is voor ziekenhuizen, verpleeg huizen en zorg instellingen. Wij leveren aan natte verhuurders, droge verhuurders, maar ook direct aan ziekenhuizen, verpleeg huizen en zorg instellingen. Hoofdartikelen zijn bed linnen en handdoeken (platgoed). Een kussensloop of een dekbedovertrek is leverbaar in verschillende maten, met hotelsluiting maar ook als zakmodel. De 16a katoenen hoeslakens en bedlakens behalve in wit in kleur verkrijgbaar. Dekbedden met vaste tijk, de easydek, veroveren vanwege de arbeidsbesparing bij het opmaken van de bedden de markt en zijn derhalve in ons verkoopassortiment goed vertegenwoordigd. Textiel voor de gezondheidszorg varieert van goedkoop polyester, katoenen satijnstreep dekbedovertrekken tot percalkwaliteit. Dekbedden en kussens heeft Dintex van goedkoop tot donsvulling.
De handdoeken van instellingskwaliteit zijn behalve in wit eveneens leverbaar in meerdere kleuren. Daarnaast kan worden gekozen uit verschillende maten, materialen en diktes. Dit geldt ook voor tafellinnen en servetten. Afhankelijk van plaatselijke verordeningen is brandveilig textiel vereist en ook dan is Dintex uw partner.

Matrasbescherming voor de gezondheidszorg
Ter bescherming van het matras in de gezondheidszorg levert Dintex molton hoeslakens, molton dekens, viltdekken of waterdichte matrasprotectors, Ook de matrassen zelf zijn bij ons verkrijgbaar.  

Separeer (anti-scheur) artikelen voor de gezondheidszorg

Separeertextiel of ook genoemd anti-scheurtextiel zijn textiel producten die veilig zijn voor gebruik in separeercellen of isoleercellen in de gezondheidszorg: psychiatrische ziekenhuizen en zorginstellingen voor verstandelijk beperkten. Als producent van anti-scheur textiel / separeertextiel weet Dintex aan welke veiligheidseisen separeerartikelen moeten voldoen. Het anti-scheurlinnen moet permanent vlamvertragend zijn, het moet een hoge scheursterkte en een hoge treksterkte hebben. Door onze speciale confectie zijn de separeerdekens, separeerhemden, separeerbroeken, separeerkussens en separeermatrassen geschikt voor de isoleerruimtes in de gezondheidszorg en bij justitionele instellingen.  

Ook voor medische kleding kunt u bij Dintex terecht. Kijk verder in het menu extramuraal, welzijnszorg, psychiatrie, thuiszorgwinkel en verstandelijk gehandicapten voor het brede aanbod aan additionele artikelen, waaronder vastbind materiaal, plukpakken, smeerboxen en meer.
 
Ons textielassortiment voor de gezondheidszorg is breed en wordt aangeboden tegen concurrerende prijzen. Wij staan garant voor goede service en snelle levering.