Kussen

Dintex Textielgroothandel heeft hoofdkussens voor verzorgingsinstellingen, hotels, B&B, vakantieparken, bungalowparken, scheepvaart en voor nog veel meer andere object markten. Overal waar word geslapen is een passend hoofdkussen leverbaar.

Niets is zo persoonlijk als een hoofdkussen, maar ook elke situatie met de daaraan gestelde eisen zijn verschillend. Wenst u dikke kussens of dunne kussens, afwasbare kussens, brandveilige kussens (IMO/MED gecertificeerd), kussens met donsvulling of synthetische hoofdkussens, goedkoop of comfortabel, met mogelijkheid tot navulling, wasbaar of zelfs kookwasbaar.

Dintex heeft het en voorziet u graag van advies om het beste hoofdkussen uit te kiezen.

1 t/m 12 van 14

p/pag

Van hoog naar laag sorteren

Vele zorginstellingen hebben als vereisten dat hun kussens brandveilig moeten zijn.

De meest gestelde brandnorm voor vlamvertragende hoofdkussens is de ISO/NE norm 12952 1/2 + 3/4. Dit is de veiligheidsnorm van sigarettentest en de openvuurtest voor vlamvertragende kussens bij ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, verslavingszorg, noodopvang tehuizen, verpleeghuizen, projectinrichters voor zorginstellingen, zorghuizen, penitentiaire inrichtingen. Vlamvertragende hoofdkussens voor de medische sector moeten bij de wasserij meestal op 60 graden wasbaar zijn en in de droger kunnen. Dit alles ivm de hygiëne.

De vlamvertragende hoofdkussens van Dintex zijn onder te verdelen in 3 varianten.

Een hoofdkussen met een vlamvertragende gesiliconiseerde holvezelvulling en een vlamvertragende tijkstof. De Rhombo fill kussens met speciaal ruitvormig gesneden vlamvertragende PU-luchtstaafjes. Dit kussen is kookwasbaar op 90 graden, heet te drogen in de droger. De 3e variant vlamvertragende hoofdkussen is het microvent afwasbare hoofdkussen. Dit kussen is afwasbaar en kan niet in de wasmachine. Maritieme vlamvertragende hoofdkussens voor rederijen en scheepvaart moeten IMO gecertificeerd zijn. Men kan nazien of het kussen IMO gecertificeerd is aan het IMO label met een stuurwiel. Op aanvraag wordt het IMO certificaat meegeleverd.


Hotels, bed and breakfast, vakantieparken, vakantiebungalows die goedkope hoofdkussens zoeken zijn bij Dintex Textielgroothandel aan het goede adres. We hebben verschillende hoofdkussens in een lage prijscategorie. Deze kussens hebben meestal een synthetische holvezelvulling van 600 of 700 of 800 gram en zijn wasbaar op 30 of 40 graden. De tijk van deze goedkope hoofdkussens is vaak polyester / katoen of 100% katoen.


Bij luxe donzen hoofdkussens heeft u keuze tussen een donzen kussen met eendendons of een donzen kussen met ganzendons. Deze eendendonzen kussens of ganzendonzen kussens zijn meestal zachte kussens met veel comfort. De standaard maat van een hoofdkussen is 60x70 cm. Een goed hoofdkussen van Dintex geeft een goede nachtrust.

Dintex Dintex

Postbus 4, 1777 ZG Hippolytushoef
Nederland

Bezoekadres:
Molenveld 10, 1777 HP Hippolytushoef

Tel: +31 (0)227 594 694
E-mail: sales@dintex.nl

Dintex - Topkwaliteit Thuizorg Linnen Dintex - OpenCompanies by Graydon

Professional in professioneel textiel 

Dintex Textielgroothandel is specialist in bedlinnen, badlinnen hotellinnen en andere textielproducten voor professionele afnemers. Bij Dintex Textielgroothandel kijken we welke textiel kwaliteiten het beste passen bij bepaalde doelgroepen. Daarbij oriënteren we ons op de behoeften van het betreffende marktsegment maar ook op de daaraan gestelde eisen. Binnen het assortiment is een brede keuze mogelijk ten aanzien van prijs/kwaliteit, duurzaamheid, brandveiligheid, comfort, stijl, kleurstelling, gebruiksgemak en meer. Bovendien heeft Dintex Textielgroothandel in haar totaal aanbod textielproducten voor de aankleding van horecagelegenheden in de ruimste zins des woords, textielproducten in de lijn van verzorgingsartikelen en zorgtextiel voor zorginstellingen en zorgwinkels en niet te vergeten bedrijfskleding voor de diverse sectoren.  Dintex Textielgroothandel geeft vrijblijvend advies, denkt mee en levert desgewenst maatwerk. 

Bij Dintex Textielgroothandel maken we onderscheid tussen:

Horeca & Recreatie                
Zorg & Medisch
Marine & Offshore
Wasserij & Linnenverhuur