Kussen

Dintex Textielgroothandel heeft hoofdkussens voor verzorgingsinstellingen, hotels, B&B, vakantieparken, bungalowparken, scheepvaart en voor nog veel meer andere object markten. Overal waar word geslapen is een passend hoofdkussen leverbaar.

Niets is zo persoonlijk als een hoofdkussen, maar ook elke situatie met de daaraan gestelde eisen zijn verschillend. Wenst u dikke kussens of dunne kussens, afwasbare kussens, brandveilige kussens (IMO/MED gecertificeerd), kussens met donsvulling of synthetische hoofdkussens, goedkoop of comfortabel, met mogelijkheid tot navulling, wasbaar of zelfs kookwasbaar.

Dintex heeft het en voorziet u graag van advies om het beste hoofdkussen uit te kiezen.

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vele zorginstellingen hebben als vereisten dat hun kussens brandveilig moeten zijn.

De meest gestelde brandnorm voor vlamvertragende hoofdkussens is de ISO/NE norm 12952 1/2 + 3/4. Dit is de veiligheidsnorm van sigarettentest en de openvuurtest voor vlamvertragende kussens bij ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, verslavingszorg, noodopvang tehuizen, verpleeghuizen, projectinrichters voor zorginstellingen, zorghuizen, penitentiaire inrichtingen. Vlamvertragende hoofdkussens voor de medische sector moeten bij de wasserij meestal op 60 graden wasbaar zijn en in de droger kunnen. Dit alles ivm de hygiëne.

De vlamvertragende hoofdkussens van Dintex zijn onder te verdelen in 3 varianten.

Een hoofdkussen met een vlamvertragende gesiliconiseerde holvezelvulling en een vlamvertragende tijkstof. De Rhombo fill kussens met speciaal ruitvormig gesneden vlamvertragende PU-luchtstaafjes. Dit kussen is kookwasbaar op 90 graden, heet te drogen in de droger. De 3e variant vlamvertragende hoofdkussen is het microvent afwasbare hoofdkussen. Dit kussen is afwasbaar en kan niet in de wasmachine. Maritieme vlamvertragende hoofdkussens voor rederijen en scheepvaart moeten IMO gecertificeerd zijn. Men kan nazien of het kussen IMO gecertificeerd is aan het IMO label met een stuurwiel. Op aanvraag wordt het IMO certificaat meegeleverd.


Hotels, bed and breakfast, vakantieparken, vakantiebungalows die goedkope hoofdkussens zoeken zijn bij Dintex Textielgroothandel aan het goede adres. We hebben verschillende hoofdkussens in een lage prijscategorie. Deze kussens hebben meestal een synthetische holvezelvulling van 600 of 700 of 800 gram en zijn wasbaar op 30 of 40 graden. De tijk van deze goedkope hoofdkussens is vaak polyester / katoen of 100% katoen.


Bij luxe donzen hoofdkussens heeft u keuze tussen een donzen kussen met eendendons of een donzen kussen met ganzendons. Deze eendendonzen kussens of ganzendonzen kussens zijn meestal zachte kussens met veel comfort. De standaard maat van een hoofdkussen is 60x70 cm. Een goed hoofdkussen van Dintex geeft een goede nachtrust.