Beddengoed

Met bedtextiel voor semimurale (transmurale) of intramurale zorg speelt Dintex in op wensen en eisen van aan psychiatrische cliënten, zoals een grotere behoefte aan comfort en ontspanning tijdens de slaap. Daarnaast is nagedacht over het creëren van een meer huiselijke sfeer. Dekbedden en dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in meerdere kwaliteiten en dessins. Ook het assortiment Easy dekbedden biedt veel keus. Het Memo-Fill hoofdkussens garandeert ontspanning tijdens de slaap. Thermo en fleece dekens verschaffen extra comfort. 
Het assortiment bed- en incontenentie artikelen bestaat ondermeer uit waterdichte wasbare onderleggers en matrashoezen. Bedzeilen en hoeslakens zijn in molton leverbaar. Voor extra hygiëne zijn er anti-huisstofmijt hoezen verkrijgbaar. Ook brandveiligheid krijgt steeds meer aandacht in de vorm van vlamvertragend bedlinnen en gelijkwaardige kussens.  

Producten 1-12 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Veiligheid voorop in psychiatrie

Bij semimurale (transmurale) of intramurale zorg aan psychiatrische patiënten bestaat behoefte aan verschillende textielproducten. Dintex textiel heeft jarenlange ervaring met textiel voor psychiatrie en beweegt met ontwikkelingen in de markt mee. Het assortiment separeer (anti-scheur) artikelen is actueel gehouden. Het bestaat uit anti-scheurhemden en anti-scheurshorts, anti-scheurkussens, -slopen, en lakens. Daarnaast zijn er anti-scheurmatrassen. Voor het separeergedeelte zijn er bedden, blokken en kussens. Ook is er rubber bestek. Veel producten zijn vlamvertragend. Voor comfortrooms in de psychiatrie zijn er kubussen, matrassen, banken en stoelen verkrijgbaar met een vlamvertragende kern en tijk. Ze zijn geschikt voor 'zwaar gebruik' (vandaalbestendig).

Dintex heeft voor de bestemming psychiatrie een ruim aanbod bedlinnen en badgoed, industrieel wasbaar, duurzaam en veilig (vlamvertragend) met elke gewenste prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast is er een ruime keus in wasserijtoebehoren. Voor de meer huiselijke sfeer heeft Dintex het assortiment bedlinnen uitgebreid in kleur en stijl. Ook het tafellinnen is hierin meegenomen. 

Veel belangstelling bestaat in de psychiatrie voor het assortiment verzorgingsartikelen. Het assortiment onrust- en fixatie materialen (banden & sloten) is up-to-date en zo efficiënt en cliëntvriendelijk als mogelijk. Voor het verplegend personeel en artsen voorziet Dintex in praktische kleding. Om het textielpakket compleet te maken levert Dintex ook nog disposables en doeken.
 

Verzorging in psychiatrie centraal

Met bedtextiel voor semimurale (transmurale) of intramurale zorg aan psychiatrische patiënten speelt Dintex in op wensen en eisen ten aanzien van een grotere behoefte aan ontspanning en welzijn tijdens de slaap, maar ook voorkomende bed incontinentie.Het Memo-Fill hoofdkussens garandeert ontspanning tijdens de slaap. Voor anti allergie zijn er anti-huisstofmijt hoezen verkrijgbaar. Ook brandveiligheid krijgt steeds meer aandacht. Vlamvertragend bedlinnen en kussens maken al langer deel uit van het assortiment waar met name in de psychiatrie maar ook bij verstandelijk beperkten en bij dementerenden gebruik van wordt gemaakt. Het assortiment zorgtextiel voor bed incontinentie artikelen bestaat ondermeer uit waterdichte wasbare onderleggers en matrashoezen. Bedzeilen en hoeslakens zijn in molton leverbaar.
 
In katoen badgoed biedt Dintex veel keuze. Naast het standaard assortiment handdoeken, douchelakens en badlakens zijn ook saunalakens, washandjes en badmatten verkrijgbaar. Er is zowel neutraal wit badlinnen als gekleurd badgoed in diverse kwaliteits- en prijsklassen afhankelijk van gewicht, afmeting, garen. Handdoeken en badlakens kunnen  worden voorzien van een naam of logo, bedrukt, geborduurd of ingeweven.

Het assortiment verzorgingsartikelen voor de psychiatrie bestaat uit hansoppen en slabben, inclusief incontinentie slabben, trappelzakken en verpleeghoezen. Slabben hebben een groot formaat waardoor de kleding schoon en droog blijft en zijn eenvoudig te bevestigen met drukknopen. Het materiaal garandeert een lange levensduur en besparing in de waskosten. De hansop (smeerpak of boxpak) is voorzien van versterkte hals, achtersluiting met stevige rits en extra rits door het kruis. Een verpleeghoes of verpleegdeken is een matrasomsluitend hoeslaken dat overloopt in een jasje zonder mouwen. Zonder dat de zorgvrager uit bed hoeft, kunnen medische verrichtingen worden gedaan. 

Bedrijfskleding voor zorgverleners in de psychiatrie moet comfortabel zijn, zodat de drager bewegingsvrijheid heeft, en goed wasbaar, dat wil zeggen bij hogere temperatuur. In de ontwerpen van Dintex is variatie gebracht wat betreft mouwlengte, jaslengte, taille en de vorm van hals en kraag. 
Disposables en doeken zijn er voor diverse gebruikersdoeleinden. Verschil wordt gemaakt in materiaal (katoen, linnen en halflinnen) al naar gelang het gebruik en in dessin (kleur en motief).
Een schoonmaakdienst of huishoudelijke dienst heeft een eigen assortiment textiel doeken van badstof sopdoekjes, werkdoekjes van katoen, reinigingsdoeken, microvezeldoek, dweilen en simpele stofdoeken. Het meeste textiel is door de wasserij industrieel te reinigen.
Instellingen in de psychiatrie kunnen niet zonder een efficient systeem van reiniging. Waszakken of wasnetten zijn prima hulpmiddelen om de was te verzamelen. Ze zijn in diverse maten leverbaar. De sluiters zijn meewasbaar.