Verzorgingsartikelen

Het assortiment persoonsgebonden artikelen bestaat uit hansoppen, smeerpakken en slabben, inclusief incontinentie slabben. Slabben hebben een groot formaat waardoor de kleding schoon en droog blijft en zijn eenvoudig te bevestigen met drukknopen. Het materiaal garandeert een lange levensduur en besparing in de waskosten.  De hansop met lange mouw en pijp is speciaal ontworpen voor de dementerende zorg. De hansop (smeerpak of boxpak) met korte mouw is voorzien van versterkte hals, achtersluiting met stevige rits en extra rits door het kruis. Een verpleeghoes of verpleegdeken is een matrasomsluitend hoeslaken dat overloopt in een jasje zonder mouwen. Zonder dat de zorgvrager uit bed hoeft, kunnen medische verrichtingen worden gedaan. 

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Professionele textiel voor de thuiszorg

Aan ambulante zorgverleners (intensieve thuiszorg en/of aangepast wonen in de zogenaamde extramurale zorg) en klein medische instellingen levert Dintex naast bedtextiel ook badgoed, en verzorgingsartikelen. Voor het personeel is er een uitgebreid assortiment bedrijfskleding en er is ruime keuze in disposables en doeken.
Bedrijfskleding voor zorgverleners in de thuiszorg moet comfortabel zijn, zodat de drager bewegingsvrijheid heeft, en goed wasbaar, dat wil zeggen bij hogere temperatuur. In de ontwerpen van Dintex is variatie gebracht wat betreft mouwlengte, jaslengte, taille en de vorm van hals en kraag. Disposables en doeken zijn er voor diverse gebruiksdoeleinden, Verschil wordt gemaakt in materiaal (katoen, linnen en halflinnen) al naar gelang het gebruik, en in dessin (kleur en motief). Een schoonmaakdienst of huishoudelijke dienst heeft een eigen assortiment textiel doeken van badstof sopdoekjes, werkdoekjes van katoen, reinigingsdoeken, microvezeldoek, dweilen en simpele stofdoeken. Het meeste textiel is door de wasserij industrieel te reinigen.

Thuiszorg bedtextiel

Met bedtextiel voor de extramurale thuiszorg speelt Dintex in op wensen en eisen van cliënten, zoals veel voorkomende incontinentie, maar ook een grotere behoefte aan ontspanning en welzijn tijdens de slaap. Voor extra hygiëne zijn er anti-huisstofmijt hoezen verkrijgbaar. Het assortiment bed incontenentie artikelen bestaat ondermeer uit waterdichte wasbare onderleggers (ook in badstof) en matrashoezen. Bedzeilen en hoeslakens zijn in molton leverbaar. Het Memo-Fill hoofdkussens garandeert ontspanning tijdens de slaap.
In katoen badgoed biedt Dintex veel keuze. Naast het standaard assortiment handdoeken, douchelakens en badlakens zijn ook saunalakens, washandjes en badmatten verkrijgbaar. Er is zowel neutraal wit badlinnen als gekleurd badgoed in diverse kwaliteits- en prijsklassen afhankelijk van gewicht, afmeting, garen en inweving. Handdoeken en badlakens kunnen  worden voorzien van een naam of logo, bedrukt of geborduurd. Onder verzorgingsartikelen, vindt u onrust- en fixatie materialen, maar ook persoonsgebonden artikelen waaronder verpleeghoezen, smeer- en plukpakken en hansoppen en slabben. 

Indien gewenst kan Dintex u helpen bij het samenstellen van het textielpakket.  Wij geven advies op gebied van wasbaarheid, duurzaamheid, kleurechtheid en de prijs/kwaliteit verhouding.  Bovendien staat het bedrijf garant voor snelle levering. 

Brandveiligheid in gezondheidszorg
In de gezondheidszorg wordt in toenemende mate gekozen voor brandveilig textiel. Dit betreft vooral het ruime assortiment bedlinnen. Vlamvertragend bedlinnen, inclusief kussens, maken al langer deel uit van het sortiment waar met name in de psychiatrie maar ook bij verstandelijk beperkten en in de welzijnszorg gebruik van wordt gemaakt.