Beddengoed

Met bedtextiel voor de intramurale en semimurale welzijnszorg speelt Dintex in op wensen en eisen van cliënten, zoals een grotere behoefte aan comfort en ontspanning tijdens de slaap. Daarnaast is nagedacht over het creëren van een meer huiselijke sfeer. Dekbedden en dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in meerdere kwaliteiten en dessins. Ook het assortiment Easy dekbedden biedt veel keus. Het Memo-Fill hoofdkussens garandeert ontspanning tijdens de slaap. Thermo en fleece dekens verschaffen extra comfort. 
Het assortiment bed- en incontenentie artikelen bestaat ondermeer uit waterdichte wasbare onderleggers en matrashoezen. Bedzeilen en hoeslakens zijn in molton leverbaar. Voor extra hygiëne zijn er anti-huisstofmijt hoezen verkrijgbaar. Ook brandveiligheid krijgt steeds meer aandacht in de vorm van vlamvertragend bedlinnen en gelijkwaardige kussens.  

3 artikel(en)

p/pag

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

p/pag

Van hoog naar laag sorteren

Zorgtextiel voor welzijnszorg

Bij intramurale en semimurale vormen van welzijnszorg in verpleeg- en verzorgingstehuizen, maar ook in woon- en zorgvoorzieningen (zoals gezinsvervangende tehuizen, voorzieningen voor begeleid wonen en dagverblijven of revalidatiecentra) is de aandacht steeds meer gericht op het welzijn van de cliënt. Hierbij valt te denken aan comfort en het scheppen van een huiselijke sfeer. Maar ook het budget is van groot belang. Het assortiment zorgtextiel van Dintex biedt kansen om hierop in te spelen. Andere professionele gebruikers zijn hulporganisaties (daklozenopvang en asielzoekershuisvesting) en  klein medische instellingen die in deze sector actief zijn.

Rekening houdend met hygiëne en kostenbeheersing heeft Dintex voor de welzijnszorg een ruim aanbod bedlinnen en badgoed, industrieel wasbaar, duurzaam en veilig (vlamvertragend) met elke gewenste prijs/kwaliteit verhouding. Voor de meer huiselijke sfeer heeft Dintex het assortiment uitgebreid in kleur en stijl. Ook het tafellinnen is hierin meegenomen.
Terugkomend op praktische zaken verwijzen we naar de persoonsgebonden artikelen en verzorgingsartikelen, waarbij vooral gelet is op efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.  Het assortiment onrust- en fixatie materialen (banden & sloten) is up-to-date en zo cliëntvriendelijk als mogelijk.
Voor het verplegend personeel en artsen voorziet Dintex in praktische en efficiënte kleding. Om het textielpakket compleet te maken levert Dintex ook nog disposables en doeken.
 

Comfort in zorgtextiel.

Met bedtextiel voor de intramurale en semimurale welzijnszorg speelt Dintex in op wensen en eisen van cliënten, zoals een grotere behoefte aan ontspanning en welzijn tijdens de slaap, maar ook voorkomende incontinentie. Het assortiment zorgtextiel voor bed incontenentie artikelen bestaat ondermeer uit waterdichte wasbare onderleggers en matrashoezen. Bedzeilen en hoeslakens zijn in molton leverbaar. Het Memo-Fill hoofdkussens garandeert ontspanning tijdens de slaap. Voor anti allergie zijn er anti-huisstofmijt hoezen verkrijgbaar. Ook brandveiligheid krijgt steeds meer aandacht. Vlamvertragend bedlinnen en kussens maken al langer deel uit van het assortiment waar met name in de psychiatrie maar ook bij verstandelijk beperkten en bij dementerenden gebruik van wordt gemaakt.
 
In katoen badgoed biedt Dintex veel keuze. Naast het standaard assortiment handdoeken, douchelakens en badlakens zijn ook saunalakens, washandjes en badmatten verkrijgbaar. Er is zowel neutraal wit badlinnen als gekleurd badgoed in diverse kwaliteits- en prijsklassen afhankelijk van gewicht, afmeting, garen. Handdoeken en badlakens kunnen  worden voorzien van een naam of logo, bedrukt, geborduurd of ingeweven.

Het assortiment verzorgingsartikelen voor de welzijnszorg bestaat uit hansoppen, smeerpakken en slabben, inclusief incontinentie slabben. Slabben hebben een groot formaat waardoor de kleding schoon en droog blijft en zijn eenvoudig te bevestigen met drukknopen. Het materiaal garandeert een lange levensduur en besparing in de waskosten.  De hansop is speciaal ontworpen voor de zorg aan dementerenden. De hansop (smeerpak of boxpak) is voorzien van versterkte hals, achtersluiting met stevige rits en extra rits door het kruis. Een verpleeghoes of verpleegdeken is een matrasomsluitend hoeslaken dat overloopt in een jasje zonder mouwen. Zonder dat de zorgvrager uit bed hoeft, kunnen medische verrichtingen worden gedaan. 
Onder persoonsgebonden artikelen verstaan we een breed assortiment ondergoed, slips, hemden, camisoles en directoires, overwegend in wit katoen, tricot en voorgekrompen.  

Bedrijfskleding voor zorgverleners in de welzijnszorg moet comfortabel zijn, zodat de drager bewegingsvrijheid heeft, en goed wasbaar, dat wil zeggen bij hogere temperatuur. In de ontwerpen van Dintex is variatie gebracht wat betreft mouwlengte, jaslengte, taille en de vorm van hals en kraag. Disposables en doeken zijn er voor diverse gebruiksdoeleinden. Verschil wordt gemaakt in materiaal (katoen, linnen en halflinnen) al naar gelang het gebruik en in dessin (kleur en motief).
Een schoonmaakdienst of huishoudelijke dienst heeft een eigen assortiment textiel doeken van badstof sopdoekjes, werkdoekjes van katoen, reinigingsdoeken, microvezeldoek, dweilen en simpele stofdoeken. Het meeste textiel is door de wasserij industrieel te reinigen.
 

Dintex Dintex

Postbus 4, 1777 ZG Hippolytushoef
Nederland

Bezoekadres:
Molenveld 10, 1777 HP Hippolytushoef

Tel: +31 (0)227 594 694
E-mail: sales@dintex.nl

Dintex - Topkwaliteit Thuizorg Linnen Dintex - OpenCompanies by Graydon

Professional in professioneel textiel 

Dintex Textielgroothandel is specialist in bedlinnen, badlinnen hotellinnen en andere textielproducten voor professionele afnemers. Bij Dintex Textielgroothandel kijken we welke textiel kwaliteiten het beste passen bij bepaalde doelgroepen. Daarbij oriënteren we ons op de behoeften van het betreffende marktsegment maar ook op de daaraan gestelde eisen. Binnen het assortiment is een brede keuze mogelijk ten aanzien van prijs/kwaliteit, duurzaamheid, brandveiligheid, comfort, stijl, kleurstelling, gebruiksgemak en meer. Bovendien heeft Dintex Textielgroothandel in haar totaal aanbod textielproducten voor de aankleding van horecagelegenheden in de ruimste zins des woords, textielproducten in de lijn van verzorgingsartikelen en zorgtextiel voor zorginstellingen en zorgwinkels en niet te vergeten bedrijfskleding voor de diverse sectoren.  Dintex Textielgroothandel geeft vrijblijvend advies, denkt mee en levert desgewenst maatwerk. 

Bij Dintex Textielgroothandel maken we onderscheid tussen:

Horeca & Recreatie                
Zorg & Medisch
Marine & Offshore
Wasserij & Linnenverhuur