Onrust- fixatiematerialen

Het assortiment onrust- en fixatiematerialen (banden & sloten) voor zorg aan psychiatrische cliënten is up-to-date en cliëntvriendelijk. 
De fixatie banden zijn CE genormeerd. Bratex onrustbanden zijn geschikt voor liggende cliënten. De cliënt kan draaien, zitten en rollen.
De basisuitvoering kan worden uitgebreid met diverse hulpstukken om de vrijheid verder te beperken.
Los verkrijgbaar zijn Bratex bevestigingsbanden voor ondermeer enkels en schouders.
Met het reddingsmes of crashmes kunnen fixatiebanden in noodgevallen snel worden doorgesneden. 

Het assortiment fixatiematerialen banden is uitlopend, OP=OP.

8 artikel(en)

p/pag

Van hoog naar laag sorteren

Assortiment fixatiemateriaal uitgelicht

De standaard uitvoering Bratex onrustband wordt gebruikt bij liggende patiënten. Deze variant wordt ook wel Zweedse band genoemd. De cliënt is nog steeds in staat om te draaien, zitten en rollen. Echter, uit bed komen of de band zelf losmaken is onmogelijk. Deze basis uitvoering kan worden uitgebreid met diverse hulpstukken om de vrijheid verder te beperken. Deze bratex band is leverbaar in drie maatvoeringen, welke corresponderen met de buikomtrek van de cliënt. De bratexband dient te worden bevestigd aan het bedframe. In totaal zijn voor bevestiging drie sloten benodigd, deze dienen separaat besteld te worden.

Het schoudertuigje kan alleen worden gebruikt in combinatie met de Bratex band en is geschikt voor ‘heuploze’ patiënten. Doormiddel van het schoudertuigje kan de patiënt zich niet meer zo uit de onrustband naar boven wringen. Voor bevestiging aan de Bratex band is een lange stift benodigd die afzonderlijk wordt besteld.
Fixatieband ten behoeve van de pols is eveneens te gebruiken in combinatie met de bratex band. De band is voorzien van 12 ringen. Per polsband zijn twee onrustsloten nodig. De enkelband dient te worden gebruikt met de apart leverbare bedband. De bevestiging geschiedt door middel van een onrustslot aan de bedband. In totaal zijn 2 sloten per enkelband nodig.
Het onrust zijband tot slot, is een uitbreiding op de Bratex band, de cliënt wordt hierdoor beperkt om op de zij te gaan liggen. De band is voorzien van

Verbreken fixatiemateriaal bij nood
Er zijn twee soorten messen om in noodsituaties onrust- en fixatiemateriaal door te snijden. Het reddingsmes of wordt geleverd in een opvallende rode kleur. Dit type mes wordt ook wel door brandweerkorpsen gebruikt.

De ongevallen schaar, Robin safeboy, is een sterke en betrouwbare reddingsschaar die door de meeste materialen heen kan knippen.
Dintex Dintex

Postbus 4, 1777 ZG Hippolytushoef
Nederland

Bezoekadres:
Molenveld 10, 1777 HP Hippolytushoef

Tel: +31 (0)227 594 694
E-mail: sales@dintex.nl

Dintex - Topkwaliteit Thuizorg Linnen Dintex - OpenCompanies by Graydon

Professional in professioneel textiel 

Dintex Textielgroothandel is specialist in bedlinnen, badlinnen hotellinnen en andere textielproducten voor professionele afnemers. Bij Dintex Textielgroothandel kijken we welke textiel kwaliteiten het beste passen bij bepaalde doelgroepen. Daarbij oriënteren we ons op de behoeften van het betreffende marktsegment maar ook op de daaraan gestelde eisen. Binnen het assortiment is een brede keuze mogelijk ten aanzien van prijs/kwaliteit, duurzaamheid, brandveiligheid, comfort, stijl, kleurstelling, gebruiksgemak en meer. Bovendien heeft Dintex Textielgroothandel in haar totaal aanbod textielproducten voor de aankleding van horecagelegenheden in de ruimste zins des woords, textielproducten in de lijn van verzorgingsartikelen en zorgtextiel voor zorginstellingen en zorgwinkels en niet te vergeten bedrijfskleding voor de diverse sectoren.  Dintex Textielgroothandel geeft vrijblijvend advies, denkt mee en levert desgewenst maatwerk. 

Bij Dintex Textielgroothandel maken we onderscheid tussen:

Horeca & Recreatie                
Zorg & Medisch
Marine & Offshore
Wasserij & Linnenverhuur